ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΩΣ 30/06 ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

Ηλιακός Θερμοσίφωνας - 5 Συχνές Ερωτήσεις

Posted by giannakopoulos 30/05/2019 0 Σχόλια

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χρειάζεστε άμεσα ζεστό νερό και να πρέπει να περιμένετε πολλή ώρα μέχρι να ζεσταθεί. Είτε χρειάζονται το ζεστό νερό για προσωπική χρήση είτε για επαγγελματική, οι πελάτες που έχουν αγοράσει ηλιακό θερμοσίφωνα από την Energy Life, έχουν ξεχάσει πως είναι να ζουν χωρίς αυτόν. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες Energy Life είναι αξιόπιστοι, οικονομικά αποδοτικοί και φιλικοί προς το περιβάλλον.

 

Σίγουρα, υπάρχουν πολλές πληροφορίες που πρέπει κάποιος να γνωρίζει πριν επιλέξει ένα ηλιακό σύστημα θέρμανσης νερού. Στην Energy Life πιστεύουμε ότι όσο περισσότερα γνωρίζετε για το πώς λειτουργούν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, τόσο καλύτερη επιλογή θα κάνετε. Για τον λόγο αυτό, τη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε μερικές ερωτήσεις που μπορεί να έχετε.

 

Πώς ακριβώς λειτουργεί ένας ηλιακός θερμοσίφωνας;

Είναι απλό. Οι ηλιακοί συλλέκτες και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες λειτουργούν με έναν θεμελιώδη στόχο: να επεξεργάζονται το φως του ήλιου, τη θερμότητα και τις ακτίνες του, για να παράγουν ενέργεια που θερμαίνει το νερό. Βασικά, μόλις συλλεχθεί αυτή η ενέργεια από τον ηλιακό συλλέκτη, το νερό μπορεί να θερμαίνεται σχεδόν απευθείας. Και, σε αντίθεση με έναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες επειδή χρησιμοποιούν μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας συμβάλουν στη μείωση της κατανάλωσης σε άνθρακα.

 

Τι σημαίνει ηλιακός θερμοσίφωνας διπλής ή τριπλής ενέργειας;

Υπάρχουν διαφορετικές επιλογές θέρμανσης του νερού στους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Η βασική είναι μέσω της ηλιακής ενέργειας. Τι γίνεται όμως τις μέρες που δεν έχει ηλιοφάνεια;

 

Εκεί υπάρχει η δυνατότητα να θερμαίνεται το νερό με ηλεκτρική ενέργεια. Δηλαδή να λειτουργεί και σαν ηλεκτρικός θερμοσίφωνας. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για ηλιακό θερμοσίφωνα διπλής ενέργειας.

 

Αν στο κτίριο σας διαθέτετε εγκατάσταση καλοριφέρ υπάρχει η επιλογή να ζεσταίνετε το νερό του ηλιακού, χρησιμοποιώντας νερό από το κύκλωμα του καλοριφέρ. Δηλαδή μπορείτε να έχετε ηλιακό, ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και μπόιλερ καλοριφέρ σε μια συσκευή. Τότε μιλάμε για ηλιακό θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας.

 

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ηλιακών θερμοσίφωνων;

Υπάρχει μια ποικιλία σε ηλιακούς θερμοσίφωνες. Θα πρέπει να ξέρετε τουλάχιστον τη χωρητικότητα του μπόιλερ που χρειάζεστε, τον τύπο και το υλικό κατασκευής του, τον τύπο και τις διαστάσεις του συλλέκτη, τις πηγές ενέργειας που θα χρησιμοποιήσετε.

 

Ο τύπος του ηλιακού θερμοσίφωνα που χρειάζεστε, θα καθορίσει την τιμή που θα πληρώσετε. Αν δεν ξέρετε ακριβώς τι θα χρειαστείτε, μπορείτε να μιλήσετε με έναν ειδικό συνεργάτη μας, που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον τύπο ηλιακού που χρειάζεστε.

 

Μπορεί ένας ηλιακός θερμοσίφωνας να αντικαταστήσει εντελώς ένα συμβατικό σύστημα θέρμανσης με βάση τωον ηλεκτρισμό ή το καλοριφέρ;

Οχι ακριβώς! Απαντήσαμε σε αυτό λίγο παραπάνω, αλλά ας κατακλύσουμε λίγο βαθύτερα. Βασικά, τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης με βάση τον ηλεκτρισμό ή το καλοριφέρ είναι σημαντικά για να μπορούμε να έχουμε επιλογές ακόμα και υπό τις δυσμενέστερες συνθήκες. Τι γίνεται αν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια λόγω κάποιας παρατεταμένης κακοκαιρίας; Η χρήση των άλλων δύο τύπων ενέργειας σε έκτακτες περιπτώσεις λειτουργούν συμπληρωματικά στο νέο σας ηλιακό θερμοσίφωνα.

 

Πόσα χρήματα μπορώ να εξοικονομήσω με την αγορά ενός ηλιακού θερμοσίφωνα;

Είναι περίπλοκο να το πούμε, καθώς ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικά αποτελέσματα. Με βάση το πού ζείτε και ποιες είναι οι καιρικές συνθήκες, μπορείτε πραγματικά να καθορίσετε το ποσό που μπορείτε να κερδίσετε. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε και ορισμένοι από αυτούς τους παράγοντες περιλαμβάνουν το ποσό που πληρώνετε επί του παρόντος για τον συμβατικό θερμοσίφωνα που έχετε.

 

Γενικά μιλώντας, ένας καλός ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να καλύψει περίπου το 80% των αναγκών για ζεστό νερό κάθε μέρα. Αυτό είναι ένα σημαντικό ποσό αν υπολογιστεί σε ετήσια βάση. Είναι σίγουρο ότι ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος θα μειωθεί κατά πολύ. Σύμφωνα πάντως με την εμπειρία μας, είναι σίγουρο ότι θα κάνετε απόσβεση του κόστους του ηλιακού θερμοσίφωνα σε περίπου ένα χρόνο χρήσης!