ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΩΣ 30/06 ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΗΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ

Posted by giannakopoulos 30/07/2020 0 Σχόλια

Η εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι η πιο σωστή επιλογή που θα μπορούσε να κάνει το κάθε νοικοκυριό  διότι εξασφαλίζει ζεστό νερό  με πολύ χαμηλό κόστος, το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και για πολλά χρόνια. 

Οι περισσότεροι από εμάς όμως ξεχνάμε πως ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια ηλεκτρική – υδραυλική συσκευή που διαχειρίζεται μεγάλη ποσότητα νερού που περιέχει άλατα και εκεί που βρίσκεται είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες. Για αυτό το λόγο πρέπει να θυμόμαστε ότι αξίζει την κατάλληλη φροντίδα.

Τι περιλαμβάνει η συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα;

Οι εργασίες οι οποίες γίνονται είναι οι ακόλουθες:

  • Πραγματοποιείται η αλλαγή ανοδίου, η συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού, η αντικατάσταση φλάντζας αντίστασης, ο καθαρισμός βαρελιού (boiler) εσωτερικά και ο έλεγχος της ασφαλιστικής βαλβίδας κλειστού κυκλώματος, του νερού χρήσης και των μονώσεων.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω συντήρηση;

Το πιο καλό και σωστό για τον ηλιακό μας θερμοσίφωνα είναι, η συντήρησή του  συστήματος να γίνει στο τέλος του δεύτερου έτους λειτουργίας του και έπειτα κάθε 2 χρόνια. Κάνοντας την συντήρηση του ηλιακού μας θερμοσίφωνα στην ώρα της, το συνεργείο ελέγχει την λειτουργία του συστήματος, την αντιψυκτική ικανότητα του θερμικού φορέα στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής και αλλάζει το ανόδιο που περιέχει το μπόιλερ.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή για την συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα;

  • Η τακτική συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι καλύτερο να γίνεται Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, δηλ. πριν μπει ο χειμώνας. Αυτό, γιατί η μειωμένη ηλιοφάνεια και οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα μειώνουν την απόδοση του ηλιακού θερμοσίφωνα και εκ των πραγμάτων παράγεται λιγότερο ζεστό νερό με τη βοήθεια του ήλιου. Αν είμαστε σίγουροι ότι όλα λειτουργούν σωστά, εξασφαλίζεται αρχικά η αδιάκοπη και ασφαλής λειτουργία του θερμοσίφωνα ώστε να αποφύγουμε μια βλάβη που θα μας αφήσει ξαφνικά χωρίς ζεστό νερό.